Blufærdige børn

Jeg har fået den skønneste udfordring. For et par måneder siden startede mine de to mindste Jonathan (6) og Juliane (8) til svømning.

De er nogle værre vandhunde og da vi tilbragte uendelig mange timer i swimmingpools på vores sommerferie, besluttede vi os for, at de skulle lære at svømme ligesom den store af vores drenge Nicolai (12) havde lært.

De elsker det og heldige er de også, for deres svømmelærer er tilfældigvis vores søde nabo, så alt er en fest for dem.

Men, hvad jeg ikke troede jeg skulle opleve med dem, var at jeg har to meget blufærdige børn, som ikke er meget for at vise sig nøgen frem for fremmede i omklædningsrummet.

Det kommer lidt bag på mig, da mine børn sagtens kan rende rundt uden tøj på der- hjemme, når de har været i bad, uden at det rører dem, og da vores den ældste dreng Nicolai på ingen måde er blufærdig, havde jeg ikke tænkt tanken, at det var det jeg skulle opleve til deres første svømmetime.

Sjovt nok så er de begge to blufærdige og gør hinanden opmærksomme på det. De griner og pjatter når de skal klæde om. Specielt Jonathan synes det er lidt mærkeligt at klæde om hos pigerne, da han jo er en dreng.

Men jeg lader dem pjatte, fjolle og snakke højt om det, fordi jeg kan mærke det er den rigtige vej.

Da vi skulle afsted for 3. gang kommer det fra Jonathan: “Jeg vil ikke svømme”.

Førhen ville jeg tænke: “åh nej” og begynde at overtale ham og udspørge ham udfra en bekymring.

I dag ved jeg bare han har fuldstændig ret, og det eneste han har brug for, er at få kontrol og mærke at han kan få det som han ønsker det,

Jeg kan tydelig mærke mig selv og mit eget mindreværd komme i spil. Jeg har haft mega meget modstand på at få for meget opmærksomhed på min krop, og da jeg var ung havde jeg altid lange bluser på der gik ned om numsen, og har altid haft et håndklæde rundt om mig når jeg skulle klæde om offentligt.

Jeg var usikker som bare pokker og havde ingen omkring mig, der kunne vise mig vejen med at have det godt med min krop.

Derfor kender jeg følelsen at være splittet i min egen krop, og jeg ved i dag hvad der virker og ikke virker, når vi vil have at vores børn skal elske sig selv og have et naturligt forhold til deres krop.

Jeg er i dag død stolt af mig selv og min krop. Selvom min krop har ændret sig, at jeg har født 4 børn, ammet 3 børn og ikke længere er 20 år, så har jeg det faktisk bedre med mig selv end jeg nogensinde har haft det.

Jeg kunne godt blive bekymret for mine børn når de viser deres blufærdighed, når jeg nu ved hvad jeg selv har været igennem, men det er jeg ikke, for bekymring skader meget mere og gør os handlingslammede.

I stedet tænker jeg på, at skabe en god følelse og oplevelse i mine børn når de mærker blufærdighed. Selvom de viser en side af sig selv, som netop kunne give anledning til bekymring eller frustration i os voksne, så ved jeg, at den følelse kommer fra mig selv og at det er det jeg skal arbejde med.

Der er jo ingen grund til, at jeg ydermere får børnene til at føle sig forkerte ved at sige: “stop nu”, “det er noget pjat” eller nægter dem at gemme sig lidt bag mig. De skal til at lære hvordan man takler blufærdighed i en børnekrop, og det gør man bedst med fuld opbakning fra en voksen, der tør at kigge på sig selv.

Så vi fandt en løsning for Jonathan og han klæder nu selv om inde hos drengene, og han har 5 ting med ind i en pose (badebukser, håndklæde o.s.v) og så skal han bare selv huske at få 5 ting med ud igen.

Lad børnene være ok med at de vil have et håndklæde omkring sig, lad dem pjatte og fjolle omkring det, og arbejd så med din egen blufærdighed, dit selvværd og lær at elske din egen krop, så er du den bedste rollemodel for dine børn.

Har du lyst til at arbejde på at få et højt selvværd, så det er det du giver videre til dine børn og er du klar til at arbejde med dig selv og investere i dit familieliv, så du kan reagere hensigtsmæssigt når du møder udfordringer?

Er du interesseret i at høre hvordan jeg kan hjælpe dig? Så book en Gratis og uforpligtende samtale med mig.

Fill out my online form.
Online contact and registration forms from Wufoo.