Det har dit barn ikke brug for

For et par år siden, en skøn sommerdag, sad jeg og snakkede med et familiemedlem i min mor og fars kolonihavehus.

Vores samtaleemne var faldet på, om vi skulle gøre vores børn opmærksomme på, at der altid ville være noget der ikke var muligt for dem, eller om vi skulle støtte dem i at DU KAN HVAD DU VIL, som børnene jo allerede godt ved de kan, indtil vi lærer dem det modsatte.

Mit familiemedlem synes det var vigtigt at sige og gøre vores børn opmærksomme på, hvis der var noget børnene ikke kunne, altså ud fra hans synspunkt, og hans begrundelse var, at børnene ikke skulle lide unødvendige skuffelser.

Hvad vi gør er jo op til os selv, men jeg tænker at det værste vores børn kan opleve er, at deres EGNE forældre ikke engang tror på dem, og støtter dem i at leve sig selv fuldt ud.

Børn har ikke brug for at kigge igennem vores fedtede og duggede briller. De har brug for at høre “prøv det da af og se om det er noget for dig”. Eller undersøg og find ud af hvad der kræves, for at kunne det du gerne vil.

Så sig aldrig “JEG KAN IKKE” for så kan vi virkelig ikke.

Hvis du har børn der siger “JEG KAN IKKE” så støt dem i og sig “NEJ, SÅ KAN DU IKKE, DET HAR DU HELT RET I”, men hvis du virkelig VIL så sig, “JEG KAN”.

Se den skønne og inspirende Jennifer, der som lille fik af vide af hende adoptiv forældre, aldrig sig: “JEG KAN IKKE”. Jennifer har ingen ben, men ville være springgymnast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *