LOUISE

Det er svært at sætte ord på den udvikling, som jeg har været igennem sammen med Line og jeg ville ønske, at I kunne mærke hvordan, jeg havde det tilbage i efteråret. Og endnu mere ville jeg ønske, at I kunne mærke hvordan, jeg har det i dag.

I sommeren solgte jeg min tøjbutik i Sverige, som jeg havde haft i fem år. Jeg pendlede frem og tilbage i de fem år og det betød, at jeg var væk hjemmefra rigtig mange timer hver dag. Så min mand tog de fleste beslutninger omkring vores to børn og vores hverdag, mens jeg knoklede for at få butikken til at løbe rundt. Butikken var som mit tredie barn og det var et kæmpe personligt nederlag, da jeg måtte give op og sælge den.

Jeg havde pludselig meget mere tid hjemme sammen med familien og det var der, at jeg begyndte “at føle mig selv” igen. Jeg har altid følt mig lidt forkert i rollen som mor og aldrig følt det som den mest naturlige ting i verden at være mor. Min søn, som er født i 2006, fik en svær start på livet og jeg havde fra start følelsen af, at jeg ikke elskede ham rigtigt.

Da jeg skrev til Line, var jeg nået til en skillevej. Enten skulle jeg have hjælp til at takle min hverdag og specielt mit meget anstrengte forhold til min søn, eller også ville han og hans lillesøster have det bedre uden mig. Jeg havde et stort ønske om, at blive en bedre mor for mine børn, men også en bedre partner for min mand.

Da jeg mødtes med Line første gang i Kolding, klikkede vi med det samme. Jeg må indrømme, at jeg gik ind i dette forløb med tanken om, at Line skulle ændre min søn, min datter og min mand, så vores hverdag kunne blive bedre. Men hun fik mig hurtigt på andre tanker og tak for det, Line! Det hele handlede nemlig om MIG og hvordan JEG havde det indeni. Line lærte mig, at børnene spejler sig i de voksne og hvis jeg har det godt, så har de det også godt.

Og nej, jeg havde det ikke godt! Inden i mig var total kaos og jeg følte en vrede, som jeg alt for ofte lod gå ud over specielt min søn. Line gav mig forskellige redskaber, som jeg efterhånden lærte at bruge med stor succes.

Min søn fik meget tit skæld ud, både hjemme og i skolen og han havde fået følelsen af “at han ikke passede ind i denne her verden og lige så godt kunne dø”, for nu at bruge hans egne ord. Han kunne finde på at spørge mig, om jeg ikke hellere ville have et andet barn end ham. Han følte sig simpelthen så forkert og uduelig og jeg var helt sikkert med til at forstærke den følelse i ham. I skal bare vide, hvor svært det er for mig at skrive det her og lige nu løber tårerne ned af kinderne på mig.

Jeg kunne mærke og se, at min søn nærmest var bange for mig og bange for min reaktion, når han f.eks. væltede et glas mælk eller tissede på toiletbrættet. Med enkle redskaber, som for eksempel at bruge ordet pyt og sige pyt med det i stedet for at skælde ud, kunne jeg mærke, hvordan han blev mere rolig og sikker på sig selv.

Og ved I hvad – med tiden blev der færre og færre situationer, hvor jeg benyttede mig af pyt med det. Hvis han i dag vælter et glas mælk ned over tallerkenen med den lækre aftensmad, så får han ingen reaktion fra min side, andet end at han får en ny tallerken. Det er utrolig svært at skælde ud, når man først har sagt pyt med det!!!

Vi voksne tror, at vi ved bedst! Vi vil bestemme alt for vores børn og de får sjældent en chance for at mærke efter, hvad de vil eller hvad der føles godt for dem. Jeg bestemte alt for min søn – hvornår han var træt, hvornår han frøs, hvornår han var mæt osv. Line har lært mig at slippe kontrollen og i dag kan min søn mærke sig selv så meget, at han selv siger, når han har brug for en ekstra trøje eller gerne vil have en banan.

Det med bananen siger han som regel en time efter, at vi har spist aftensmad. Da jeg var gravid første gang, læste jeg frygtelig mange bøger om børn og deres opdragelse. Blandt andet læste jeg, at man ikke skulle give børn mad efter aftensmaden, for det blev hurtigt en dårlig vane. Line spurgte mig, om jeg nogensinde havde mærket efter indeni, hvad jeg egentlig synes om det. Det havde jeg aldrig gjort, men fandt hurtigt ud af, at jeg ikke havde noget imod at give min søn f.eks. en banan eller et æble inden sengetid. Det føltes godt og helt rigtigt for mig at give mit barn sund mad, også efter aftensmaden.

Jeg kunne komme med mange flere eksempler på, hvordan mit forløb med Line har forandret mig og mit forhold til mine børn. Og selv om jeg ikke nævner min datter, som nu er fem år, så meget, så har min udvikling også haft en positiv effekt på hende. Da jeg havde beskrevet mine børn for Line, kan jeg huske præcis, hvad hun sagde til mig. Louise, det er ikke din søn, jeg er bekymret for. Han har sin egen vilje og udfordrer dig. Det er mere din datter, jeg er bekymret for!

Med den respons fra Line, fik jeg virkelig et nyt syn på min datter. Hun havde nemlig alt for mange gange overværet mine vredesudbrud mod min søn og havde så valgt at føje mig i alt. Hun gjorde akkurat, som jeg sagde, hun skal gøre og jeg synes, at hun var det nemmeste barn på jorden. I dag glæder jeg mig faktisk over, at hun ikke er så nem længere og kan være noget af en lille bisse.

På et tidspunkt i mit forløb, føltes det som om, at jeg havde “styr” på det med børnene. Men alligevel følte jeg mig ikke hel og selvom jeg havde det bedre, kunne jeg ikke sige højt, at jeg havde det godt og mene det fuldt ud. Min mand og jeg har haft store udfordringer i vores forhold, især de sidste to år, jeg havde butikken i Sverige. Vi har før gået i terapi sammen, hvilket hjalp lidt på det tidspunkt.

Jeg spurgte Line, om vi kunne snakke lidt om mit ægteskab, da jeg følte, at vi skulle hele vejen rundt, før jeg var hel. Jeg tror, at vi kvinder generelt har høje forventninger til vores mænd. Det havde jeg ihvertfald til min! Line sagde til mig: du kan ikke forvente dig noget, men du kan ønske dig det! Jeg må indrømme, at jeg tænkte, jamen skal jeg så lave det hele?! Og nej, selvfølgelig skal jeg ikke det, men jeg har skruet ned for forventningerne til min mand og det har fået mig til at se ham i et nyt lys.

Han er ikke længere en uduelig, doven skiderik, der kun er ude på at genere mig, men en selvstændig, stærk mand med egne meninger, der gør det så godt, han kan. Han er faktisk blevet den mand, som jeg forelskede mig i for 10 år siden og bedst af alt, så er han en helt og aldeles fantastisk og engageret far. Han gør tingene på sin måde og nej, hans måde er ikke dårligere end min, bare anderledes!

Der er ingen tvivl om, at hvis man skal opleve en forandring som min, så skal man ville det af hele sit hjerte! Jeg var så langt nede, at jeg var parat til at flytte fra mine børn for at “redde” dem. Heldigvis fandt jeg Line i stedet! Hun gav mig de nødvendige redskaber til at få det godt og jeg har nu en ro indeni, som jeg ikke har haft i rigtig mange år. Jeg bliver stadigvæk udfordret af mine børn og min mand, men jeg ved nu, hvordan jeg skal tage fat om følelsen og bruge den konstruktivt. Jeg lærer noget af at blive udfordret og selvom jeg nu kan sige, og ikke mindst føle, at jeg har det GODT, så er min læringsproces ikke slut her.

Det var meget svært for mig at erkende, at jeg ikke var den mor, jeg gerne ville være! Det forventes af os kvinder, at hvis der er noget, vi skal kunne, så er det at være mor! Jeg er i dag stolt over den mor, jeg er og min mand vil mig mere end nogensinde før. Jeg sidder med følelsen af, at alle fortjener at have det så godt, som jeg har det.

Men jeg havde ikke kunne gøre det uden min dejlige, fantastiske og positive mentor, Line. Hun er et klogt menneske med en masse overskud og hun har været mit lys for enden af en meget lang tunnel! Jeg vil lige huske at skrive, at afstand ikke er en hindring for et godt coaching forløb. Jeg bor et sted på Sjælland og Line bor i Kolding, så vi har snakket sammen på Skype, bortset fra den første gang, hvor jeg besøgte Line i Kolding.

Jeg kunne blive ved og ved med at skrive, men vil nævne en sidste ting. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få det så godt, som jeg har det nu. Ikke før jeg mødte Line, ihvertfald! Og selv efter at jeg mødte Line, kunne jeg blive i tvivl. Men hvis jeg dog bare havde vidst dengang, hvad jeg ved nu! Og nej, det er ikke egoistisk, at ville have det godt, for du skal have det godt, før andre kan få det godt!!!

Så går du, som jeg gjorde, rundt med uro, stress, vrede og negativitet i kroppen, så skylder du dig selv, og ikke mindst dine børn, hvis du har det, at tage kontakt med Line. Det lyder så flot at skrive, at Line har reddet mig, men hun vil ihvertfald altid have en stor, blød lænestol at sidde i i mit hjerte!!!!

Du er en stjerne på jorden, Line!

– Louise

Vil DU også have hjælp, og vil du gerne se om jeg kan hjælpe dig, så kan du ansøge om en Gratis og uforpligtende snak med mig her i linket…

Fill out my online form.
There are tons of Wufoo features to help make your forms awesome.

 

GÅ TILBAGE TIL HVAD SIGER MINE KUNDER