DET SIGER MINE KUNDER

Det er svært at sætte ord på den udvikling, som jeg har været igennem sammen med Line og jeg ville ønske, at I kunne mærke hvordan, jeg havde det tilbage i efteråret 2013. Og endnu mere ville jeg ønske, at I kunne mærke hvordan, jeg har det i dag.

I sommeren 2013 solgte jeg min tøjbutik i Sverige, som jeg havde haft i fem år. Jeg pendlede frem og tilbage i de fem år og det betød, at jeg var væk hjemmefra rigtig mange timer hver dag. Så min mand tog de fleste beslutninger omkring vores to børn og vores hverdag, mens jeg knoklede for at få butikken til at løbe rundt. Butikken var som mit tredie barn og det var et kæmpe personligt nederlag, da jeg måtte give op og sælge den.

Jeg havde pludselig meget mere tid hjemme sammen med familien og det var der, at jeg begyndte “at føle mig selv” igen. Jeg har altid følt mig lidt forkert i rollen som mor og aldrig følt det som den mest naturlige ting i verden at være mor. Min søn, som er født i 2006, fik en svær start på livet og jeg havde fra start følelsen af, at jeg ikke elskede ham rigtigt.

Da jeg skrev til Line, var jeg nået til en skillevej. Enten skulle jeg have hjælp til at takle min hverdag og specielt mit meget anstrengte forhold til min søn, eller også ville han og hans lillesøster have det bedre uden mig. Jeg havde et stort ønske om, at blive en bedre mor for mine børn, men også en bedre partner for min mand.

Da jeg mødtes med Line første gang i Kolding, klikkede vi med det samme. Jeg må indrømme, at jeg gik ind i dette forløb med tanken om, at Line skulle ændre min søn, min datter og min mand, så vores hverdag kunne blive bedre. Men hun fik mig hurtigt på andre tanker og tak for det, Line! Det hele handlede nemlig om MIG og hvordan JEG havde det indeni. Line lærte mig, at børnene spejler sig i de voksne og hvis jeg har det godt, så har de det også godt.

Og nej, jeg havde det ikke godt! Inden i mig var total kaos og jeg følte en vrede, som jeg alt for ofte lod gå ud over specielt min søn. Line gav mig forskellige redskaber, som jeg efterhånden lærte at bruge med stor succes.

Min søn fik meget tit skæld ud, både hjemme og i skolen og han havde fået følelsen af “at han ikke passede ind i denne her verden og lige så godt kunne dø”, for nu at bruge hans egne ord. Han kunne finde på at spørge mig, om jeg ikke hellere ville have et andet barn end ham. Han følte sig simpelthen så forkert og uduelig og jeg var helt sikkert med til at forstærke den følelse i ham. I skal bare vide, hvor svært det er for mig at skrive det her og lige nu løber tårerne ned af kinderne på mig.

Jeg kunne mærke og se, at min søn nærmest var bange for mig og bange for min reaktion, når han f.eks. væltede et glas mælk eller tissede på toiletbrættet. Med enkle redskaber, som for eksempel at bruge ordet pyt og sige pyt med det i stedet for at skælde ud, kunne jeg mærke, hvordan han blev mere rolig og sikker på sig selv.

Og ved I hvad – med tiden blev der færre og færre situationer, hvor jeg benyttede mig af pyt med det. Hvis han i dag vælter et glas mælk ned over tallerkenen med den lækre aftensmad, så får han ingen reaktion fra min side, andet end at han får en ny tallerken. Det er utrolig svært at skælde ud, når man først har sagt pyt med det!!!

Vi voksne tror, at vi ved bedst! Vi vil bestemme alt for vores børn og de får sjældent en chance for at mærke efter, hvad de vil eller hvad der føles godt for dem. Jeg bestemte alt for min søn – hvornår han var træt, hvornår han frøs, hvornår han var mæt osv. Line har lært mig at slippe kontrollen og i dag kan min søn mærke sig selv så meget, at han selv siger, når han har brug for en ekstra trøje eller gerne vil have en banan.

Det med bananen siger han som regel en time efter, at vi har spist aftensmad. Da jeg var gravid første gang, læste jeg frygtelig mange bøger om børn og deres opdragelse. Blandt andet læste jeg, at man ikke skulle give børn mad efter aftensmaden, for det blev hurtigt en dårlig vane. Line spurgte mig, om jeg nogensinde havde mærket efter indeni, hvad jeg egentlig synes om det. Det havde jeg aldrig gjort, men fandt hurtigt ud af, at jeg ikke havde noget imod at give min søn f.eks. en banan eller et æble inden sengetid. Det føltes godt og helt rigtigt for mig at give mit barn sund mad, også efter aftensmaden.

Jeg kunne komme med mange flere eksempler på, hvordan mit coaching forløb med Line har forandret mig og mit forhold til mine børn. Og selv om jeg ikke nævner min datter, som nu er fem år, så meget, så har min udvikling også haft en positiv effekt på hende. Da jeg havde beskrevet mine børn for Line, kan jeg huske præcis, hvad hun sagde til mig. Louise, det er ikke din søn, jeg er bekymret for. Han har sin egen vilje og udfordrer dig. Det er mere din datter, jeg er bekymret for!

Med den respons fra Line, fik jeg virkelig et nyt syn på min datter. Hun havde nemlig alt for mange gange overværet mine vredesudbrud mod min søn og havde så valgt at føje mig i alt. Hun gjorde akkurat, som jeg sagde, hun skal gøre og jeg synes, at hun var det nemmeste barn på jorden. I dag glæder jeg mig faktisk over, at hun ikke er så nem længere og kan være noget af en lille bisse.

På et tidspunkt i mit forløb, føltes det som om, at jeg havde “styr” på det med børnene. Men alligevel følte jeg mig ikke hel og selvom jeg havde det bedre, kunne jeg ikke sige højt, at jeg havde det godt og mene det fuldt ud. Min mand og jeg har haft store udfordringer i vores forhold, især de sidste to år, jeg havde butikken i Sverige. Vi har før gået i terapi sammen, hvilket hjalp lidt på det tidspunkt.

Jeg spurgte Line, om vi kunne snakke lidt om mit ægteskab, da jeg følte, at vi skulle hele vejen rundt, før jeg var hel. Jeg tror, at vi kvinder generelt har høje forventninger til vores mænd. Det havde jeg ihvertfald til min! Line sagde til mig: du kan ikke forvente dig noget, men du kan ønske dig det! Jeg må indrømme, at jeg tænkte, jamen skal jeg så lave det hele?! Og nej, selvfølgelig skal jeg ikke det, men jeg har skruet ned for forventningerne til min mand og det har fået mig til at se ham i et nyt lys.

Han er ikke længere en uduelig, doven skiderik, der kun er ude på at genere mig, men en selvstændig, stærk mand med egne meninger, der gør det så godt, han kan. Han er faktisk blevet den mand, som jeg forelskede mig i for 10 år siden og bedst af alt, så er han en helt og aldeles fantastisk og engageret far. Han gør tingene på sin måde og nej, hans måde er ikke dårligere end min, bare anderledes!

Der er ingen tvivl om, at hvis man skal opleve en forandring som min, så skal man ville det af hele sit hjerte! Jeg var så langt nede, at jeg var parat til at flytte fra mine børn for at “redde” dem. Heldigvis fandt jeg Line i stedet! Hun gav mig de nødvendige redskaber til at få det godt og jeg har nu en ro indeni, som jeg ikke har haft i rigtig mange år. Jeg bliver stadigvæk udfordret af mine børn og min mand, men jeg ved nu, hvordan jeg skal tage fat om følelsen og bruge den konstruktivt. Jeg lærer noget af at blive udfordret og selvom jeg nu kan sige, og ikke mindst føle, at jeg har det GODT, så er min læringsproces ikke slut her.

Det var meget svært for mig at erkende, at jeg ikke var den mor, jeg gerne ville være! Det forventes af os kvinder, at hvis der er noget, vi skal kunne, så er det at være mor! Jeg er i dag stolt over den mor, jeg er og min mand vil mig mere end nogensinde før. Jeg sidder med følelsen af, at alle fortjener at have det så godt, som jeg har det.

Men jeg havde ikke kunne gøre det uden min dejlige, fantastiske og positive coach, Line. Hun er et klogt menneske med en masse overskud og hun har været mit lys for enden af en meget lang tunnel! Jeg vil lige huske at skrive, at afstand ikke er en hindring for et godt coaching forløb. Jeg bor et sted på Sjælland og Line bor i Kolding, så vi har snakket sammen på Skype, bortset fra den første gang, hvor jeg besøgte Line i Kolding.

Jeg kunne blive ved og ved med at skrive, men vil nævne en sidste ting. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne få det så godt, som jeg har det nu. Ikke før jeg mødte Line, ihvertfald! Og selv efter at jeg mødte Line, kunne jeg blive i tvivl. Men hvis jeg dog bare havde vidst dengang, hvad jeg ved nu! Og nej, det er ikke egoistisk, at ville have det godt, for du skal have det godt, før andre kan få det godt!!!

Så går du, som jeg gjorde, rundt med uro, stress, vrede og negativitet i kroppen, så skylder du dig selv, og ikke mindst dine børn, hvis du har det, at tage kontakt med Line. Det lyder så flot at skrive, at Line har reddet mig, men hun vil ihvertfald altid have en stor, blød lænestol at sidde i i mit hjerte!!!!

Du er en stjerne på jorden, Line!

– Louise

 

Kære Line

Jeg har gennem de sidste mange uger forsøgt at skrive en feedback til dig. Hold nu op en proces jeg kom igennem. Hele mit liv har været igennem denne proces. Spændende og sikke en masse indsigter jeg har høstet mig:)

Håber du får en fornemmelse af min oplevelse af at være en del af Mission høj selvværd:)

Glæder mig som altid til at se dig og de andre kvinder igen:)

Knus

Det hele startede med at jeg tilfældigvis læste Lines blog. Allerede fra første indlæg var jeg solgt. Der var noget autentisk over Line som gjorde mig tryg og fascineret.

Da jeg modtog et nyhedsbrev om mission højt selvværd var jeg ikke i tvivl om at jeg var nød til at tage chancen. Jeg måtte tage et bevidst valg, om at tage ansvar for mig selv og min situation. Jeg kunne tydeligt mærke at dette kunne blive starten på noget meget vigtigt i mit liv. Nemlig mit liv.

Jeg mærkede også en tristhed, ved tanken om ikke at sende en ansøgning. Jeg vidste at dette ville blive et vendepunkt i mit liv og for første gang i virkelig mange år sagde jeg ja til mig selv og sendte en ansøgning!

Inden Mission høj selvværd, oplevede jeg kun sjældent en ægte glædesfølelse og lykkerus anede jeg ikke fandtes. Jeg følte mig ikke god nok som mor, kone, arbejder, datter, søster, moster osv. Jeg var ofte ked af det og følte tit en meget tung energi. Særlig følelsen af ikke at være en god nok mor, gik mig rigtig meget på.

Jeg ønskede jo det allerbedste for mine børn, men følte ikke at det var mig der var det bedste. Mine børn viste mig tydeligt den mistrivsel der fandt sted inde i mig og det resulterede i at jeg fik det endnu værre med mig selv og bekræftede mig i troen om at jeg ikke var god nok.

Jeg forsøgte altid at gøre det helt RIGTIGE. Alt hvad eksperterne skrev gjorde jeg. Jeg var konstant på overarbejde for at gøre det RIGTIGE. Jeg var ekspert i at dunke mig selv i hovedet og havde total urimelige krav til mig selv.

Alt hvad jeg gjorde var styret ud fra en følelse af frygt. En frygt for ikke at slå til, for at svigte mine børn og ødelægge dem. Det kæmpe overarbejde jeg havde givet mig selv, resulterede i at jeg ofte følte mig fraværende, trist og sur.

Jeg oplevede at jeg kunne blive urimelig sur og bebrejde mine børn for min tilstand. Netop det gjorde at jeg ikke levede op til min egen forestilling om hvordan en mor skulle være og det gav mig endnu mere dårlig samvittighed. Så min situation blev en ond spiral.

Leve op til andres forventninger – mislykkes – ikke god nok – frygt – skam – skyldfølelse – ikke god nok – ikke god nok….

Jeg mindes tydeligt det første møde i Mission høj selvværd. Jeg var nervøs men havde besluttet mig for at gå 100 % ind i det med åben sind. Det var underligt at stå ansigt til ansigt med 6 fuldstændig fremmede kvinder.

Line fik mig hurtigt til at føle mig tryg i situationen. Jeg kunne mærke Lines ærlighed og oprigtighed i hendes præsentation af sig selv og hendes intention for gruppen. Ligeledes var de andre kvinder oprigtige og ærlige. Det betød rigtig meget for min tryghed.

Da jeg kørte hjem efter det første møde følte jeg mig allerede forbundet med de andre kvinder. Det eneste jeg vidste om dem var hvad de hed, at de var gift og hvor mange børn de havde. Intet andet! Men alligevel følte jeg allerede der, at jeg kendte dem bedre end nogen af de nærmeste i mit liv.

Jeg var havnet i et forum hvor der åbent blev talt om følelser og det var følelserne der var i fokus og ikke selve handlingerne. Det super fede har været at selv om det er forskellige historier vi alle har i rygsækken, så er følelserne genkendelige for os alle.

Det har gjort at jeg har fået vildt meget læring, ved bare at lytte til de andres historier og herigennem fået rigtig mange indsigter i mig selv. Denne gruppe af kvinder har fået mig til at føle at jeg er god nok med den rygsæk jeg bære på! Jeg har, på intet tidspunkt følt mig forkert i deres nærvær. Jeg oplever for første gang i mit liv at jeg er god nok i et forum. Bare ved at være mig. Den autentiske del af mig!

Der går ikke en dag uden at de 5 kvinder der er tilbage i gruppen er i mine tanker. Uden netop denne gruppe, tvivler jeg på at jeg var nået så langt som jeg er i dag. Ikke at sige, at der fortsat ikke er en masse at ”arbejde” på. For det er der. Det vil der være resten af mit liv, for udfordringerne vil fortsætte med at komme i forskellige forklædninger, men jeg VED nu at jeg har et valg! Jeg VED nu at jeg er 100 % værd til at få et godt, glad og lykkeligt liv og jeg VED at det er muligt!

I forhold til den lykkerus jeg ikke vidste fandtes, inden jeg startede i gruppen Mission høj selvværd, har jeg flere gange oplevet siden første møde med de fantastiske kvinder. Jeg mindes særligt to gange. Begge gange har været efter et møde med gruppen.

Den ene gang, efter 3 møde, endte det med at jeg måtte holde ind på en resteplads, da tårerne strømmede ned af kinderne på mig. Jeg blev gevaldig forskrækket, for jeg var ikke ked af det. Jeg følte mig lykkelig! Det kilede i hele kroppen på mig, og jeg indeholdte så meget tro og kærlighed. Til mig selv. Det var virkelig en syret oplevelse.

Lykken er ikke længer noget der tilhører andre mennesker. Jeg har nappet mit stykke tilbage af den kage, mærker den, omfavner den og tillader den at være der. Uden frygt for at den bliver taget fra mig igen. For jeg VED nu at det er der ingen der kan, medmindre jeg tillader dem det.

Jeg kan til stadighed blive udfordret på den, men jeg har nu opskriften, så jeg, for det meste, får den vendt lynhurtigt. Hvis det er en af de tungere udfordringer, VED jeg også nu at jeg er værdig til at modtage den hjælp jeg VED jeg har brug for.

At tage ansvar for min egen situation og melde mig til Mission høj selvværd har været noget af det mest berigende i mit liv. Line har, på sin helt egen autentiske måde, fået mig til at tro på at ALT er muligt. Hvis blot jeg ønsker det og turde tag ansvar for mit eget liv.

Line har givet mig modet til at have tillid til mig selv. Tilliden til at mine følelser og min intuition er min gps til at guide mig frem til det liv jeg ønsker mig. Line har vist mig at det er okay at holde af sig selv og vælge sig selv til. Line har på en enorm kærlig og tryg måde guidet mig til det ståsted jeg har nu.

Line har fået mig til at tro på at min sandhed er den rigtige for mig og at jeg selv vælger hvilken historie jeg tror på.

De bedste ord jeg kan bruge om Line er: AUTENTISK, UNIK, EMPATISK OG ÆRLIG! Jeg vil uden tvivl anbefale andre at give sig selv den gave, jeg har fået gennem dette forløb.

Tak til dig Line, for at du er som du er og at du gav mig den enestående mulighed for at være en del af dit projekt Mission høj selvværd. Tak for at du gav mig et selvværd! Du er enestående! – Tanja

 

Hej Line

Her kommer min tilbagemelding omkring vores mission højt selvværd.

Jeg meldte mig til ”Mission højt selvværd” forløbet fordi jeg ofte følte mig frustreret og ”fanget” i mit liv. Jeg har en dejlig familie – mand og to skønne børn – men jeg var bare ikke glad og synes at det hele var svært.Gennem en lang periode har jeg arbejdet meget med mig selv, blandt andet gennem en psykolog, healer og coach. Desuden har jeg talrige bøger om børneopdragelse og selvudvikling på min bogreol. Alligevel var jeg bare frustreret og kunne ikke se vejen frem. Jeg følte at jeg gav alt til mine børn og mand og at der ikke var plads til mig selv.

Efter det første møde med Line og de andre piger var jeg lidt skeptisk  – jeg synes ikke at jeg fik de helt konkrete redskaber med fra mødet som jeg gerne ville have. For mig handlede det om at få nogle resultater hurtigt. Efterhånden som vi kom frem i forløbet begyndte der imidlertid at ske nogle helt fantastiske ændringer i min tankegang.

På et tidspunkt benyttede jeg mig af den LivLine som er en del af forløbet og de 20 minutters snak med Line forandrede virkelig meget for mig.

Fordi jeg har arbejdet så meget med mig selv vidste jeg godt, at det er mit selvværd der er helt i bund og jeg troede aldrig jeg ville kunne ændre dette. I min opdragelse har jeg bare fået mit selvværd pillet helt og aldeles væk – af mine kære forældre, som gav mig den opdragelse de nu kunne. En ganske almindelig opdragelse og opvækst, som desværre bare har lukket mig ned som person.

MEN, Line sagde noget som fuldstændig ændrede alt for mig: Du behøver jo ikke at tro på dine forældres overbevisning – du behøver jo ikke at tro på det de har fortalt dig. Du kan vælge at tro på at du er værdig til at have et godt og nydelsesfuldt liv. Alt andet er deres historie.

Det satte for alvor gang i min process.

Idet jeg vælger at tage mig selv alvorligt og tror på at jeg er værdig til at have det godt hele tiden, så bliver alting så meget lettere. Jeg er begyndt at sige fra og vælge mig selv og det giver et kæmpe overskud.

Line er fantastisk fordi hun er så autentisk – hun har selv gennemlevet det hele og ”gået vejen” som hun siger. Vær forberedt på at hun ikke giver dig svaret på hvad du skal gøre – du har selv svaret inden i. Du skal slippe vanetænkning og være åben, men er du det, så kan Line hjælpe dig med at få lige præcist det selvværd og den hverdag du ønsker dig allermest.

Desuden har det været en kæmpe fordel at vi var en lille gruppe af kvinder, som umiddelbart er meget forskellige, men som alle har fået så meget ud af dette forløb. Vi hjælper med at løfte hinanden og vi deler hinandens successer og fiaskoer og kan føle os trygge i den proces vi alle gennemgår.

Endelig – efter 10 år med selvudvikling har jeg fundet helt ind til benet og kan mærke at jeg langsomt men sikkert får lige præcist det liv jeg altid har drømt om.

Jeg vil for altid være Line taknemmelig for den gave hun har givet mig. – Nina

Anbefaling

Jeg har altid gået med et brændende ønske om at få et tættere og mere åbent forhold til mine børn end det jeg har til min egen mor. Jeg har derfor bevidst prøvet at ændre noget af den bagage, som jeg har fået med fra mine forældre. Men der var bare noget, som ikke føltes rigtigt eller naturligt. Jeg gik med en kronisk anspændthed/knude i maven, hvor jeg kunne mærke, at jeg ikke var rigtig lykkelig. Min mand spurgte ofte til, hvad der irriterede mig, men det var ikke muligt for mig at svare på det. Der var jo så mange ting – arbejdet, børnene, manden, min familie og mine forventninger til mig selv – at jeg slet ikke vidste hvor jeg skulle begynde! Og resultatet blev aldrig som jeg gerne ville.

Da Line startede sin gruppe ”Mission højt selvværd” var jeg ikke i tvivl om, at det kunne være vendepunktet for mig til at komme i kontakt med mig selv og til at være tro mod mig selv.

Jeg havde en forventning om, at vi skulle snakke om vores børn og familier generelt. Men vi har kun snakket om os selv og hvilken indflydelse vores egen indre tilstand har på vores børn og familie.

Forløbet i gruppen har været magisk. Jeg er blevet bevidst om at alle mine følelser handler om mig selv. Jeg prøver derfor ikke at ændre på menneskerne omkring mig, at give andre skylden for hvordan jeg har det eller at forvente noget af andre. Det afgørende for mig har været at benytte mig af liv Liner imellem sessionerne. Ved at benytte en liv Line og handlet på årsagen er min kroniske knugende fornemmelse i maven er den væk.

Jeg har igennem mit forløb i gruppen erfaret, at det faktisk ikke behøver være svært at sige nej, når jeg kan mærke i min mave, at det er rigtigt for mig.

Når jeg fornemmer en knugende/tyngende fornemmelse i maven, så ved jeg at der er noget, som jeg skal arbejde med. Jeg er nu tryg ved denne fornemmelse, fordi jeg ved at det nok skal blive godt igen og at jeg kommer styrket ud på den anden side. Inden forløbet ville jeg blive irriteret, placere skyld og lade tyngden vokse sig større og større.

Jeg får de resultater som jeg ønsker mig. Og hvis ikke resultaterne er som jeg ønsker, så er jeg 100 % bevidst om, at det handler om mig selv.

Jeg har fået et afhængighedsforhold til sessionerne. I gruppen kommer jeg som DEN jeg er og ikke som DET jeg er. Det er fortryllende ikke at blive målt, vejet, dømt og fordømt. Når jeg kører hjem fra en session føler jeg mig usandsynlig privilegeret over, at jeg har fået muligheden for at være med. Mine oplevelser med gruppen har ændret mig for altid. Når jeg ser andre mødre med et lavt selvværd tænker jeg ofte – bare de kunne få muligheden for at lukke Line ind i Deres liv. – Dorte

Hvad fik dig til at søge min hjælp?

Jeg stod i en situation hvor jeg ikke kunne overskue det hele og følte ikke, at der var nogen i min familie eller af mine veninder, som kunne hjælpe mig i denne proces. Det var også et spørgsmål om, at jeg ved du ikke bruger dine evner til at vurdere min situation og forholde dig til om den er god eller dårlige mm, men i stedet giver mig værktøjer og de mentale løft, der skal til for at kunne komme videre og få løst situationen

Hvilken situation stod du i?

Jeg stod i en situation hvor der er mange ting som kulminerer 1) vores økonomi er kørt helt af sporet 2) vi står overfor at vores hus går på tvang 3) jeg mister mit job 4) jeg står med alting alene idet min mand ikke har været tilstede de sidste mange måneder 5) jeg er ved at finde ud af om jeg vil skilles eller blive i mit ægteskab 6) jeg skulle oven i alt dette, balancere det at være mor til to små børn

Hvorfor ændrede du ikke selv din situation?

Jeg følte simpelthen at det var for stor en byld at tage hul på og jeg kunne ikke overskue hvor jeg skulle starte, så var det for mig en nemmere løsning ikke at forholde sig til noget som helst. Jeg følte også, at jeg ikke selv kunne påvirke situationen og at det hele var overladt til at noget “der ude” skulle ske. Jeg følte mig som offer i en situation, som jeg ikke selv havde skabt.

Hvordan har forløbet været?

Det er rigtig mange ord der beskriver dette forløb…. hårdt, godt, fantastisk, udfordrende, grænse overskridende…….osv.

Hvordan har du haft det før og efter vi har snakket sammen?

I begyndelsen af forløbet søgte jeg din hjælp hver gang jeg ikke kunne rumme alle de følelser og alt den frygt jeg havde, for hvad der kunne ske. Hver gang fik vi snakket alt det igennem som optog min hjerne og det som stjal alt min energi. Samtalerne var altid super konstruktive fordi jeg efter hver samtale nærmest havde lidt “hjemme arbejde” som jeg skulle igang med og jeg fik fra dig den nødvendige support og boost af energi, til at jeg kunne kaste mig ud i at klare mine udfordringer. Efter hver samtale fik jeg altid fornyet energi og et mere positivt udsyn på, at jeg nok skal kunne klare disse udfordringer.

Hvad fik du ud af at snakke med mig?

Jeg tror en af de vigtigste ting som jeg fik ud at det at snakke med dig var, at vi fik struktureret mine udfordringer og fandt ud af hvor jeg skulle starte, og hvad det var jeg kunne gøre i hver enkelt del af mine udfordringer.

Hvordan ser du mig som mentor?

Du er en fantastisk mentor. Du besidder en fantastisk energi og positivitet, så selv når det ser aller sortest ud formår du at få en til at tro, at alt er muligt og du selv er i kontrol og selv kan påvirke hvordan din fremtid kommer til at se ud.

Hvad har du personligt taget ansvar for?

Jeg har personligt taget ansvar for alle mine udfordringer, idet det var en nødvendighed for at kunne få disse løst. Endvidere har jeg taget ansvaret tilbage for min fremtid og er nu meget opmærksom på, hvad det er jeg gør og hvordan det påvirker min situation. Når jeg møder ting i dag som jeg ikke kan lide, eller som påvirker mig negativt, så tager jeg ansvar for mig selv og sørger for at gøre noget, så jeg kan forblive i balance og have overskud.

Hvad har du fået ud af forløbet?

Jeg har fået en happy ending. 1)Jeg har fået styr på økonomien 2) jeg har fået solgt vores hus 3) Jeg har fået et drømmejob 4) jeg har fået en dejlig lejlighed 5) jeg har fået mit overskud og min energi tilbage 6) jeg har opnået økonomisk uafhængighed 7) jeg har fået roen tilbage med mine børn 8) jeg har fået troen på, at jeg kan klare alt i denne verden 9) jeg har fået mig selv tilbage, 10) jeg blomstre og sprudler af liv og glæde igen 11) jeg har fået et kæmpe boost i min energi

Vil du anbefale andre lignende forløb?

Absolut. For hvis jeg havde skulle have gået gennem alle mine udfordringer på egen hånd, så er jeg ret sikker på at jeg ville have endt med at få en depression. For da jeg søgte hjælp, var jeg i en nedadgående spiral rent mentalt og havde ikke overskud til at få vendt spiralen. Endvidere er jeg også overbevist om, at hele processen ville have taget meget længere end den gjorde, fordi fra jeg spørger om hjælp, hvor alt i mit liv sejler, til alt var på plads tog det ca. 4 måneder og det gik jo enormt stærkt, da der først kom hul på bylden.

Hvordan har du det nu, efter forløbet er slut?

Det har været en fantastisk tid her efter at forløbet er slut, fordi nogle gange må jeg lige nive mig selv i armen fordi jeg næsten synes det er alt for fantastisk til at være sandt, men ikke desto mindre så sidder jeg i en fantastisk situation i dag og kan kigge tilbage med et kæmpe smil. Jeg sidder virkelig tit og klapper mig selv på skulderen og tænker: ” hold kæft hvor er du sej, at du har klaret alt dette selv”. Jeg har igen masser af appetit på livets dejlige gaver. Når nu alt er så godt er der dog også dage, hvor jeg lige pludselig får følelsen af, at det ikke kan være rigtigt at det hele bare fungerer så fint og så lige kommer på en rutchebane med humøret, men så ringer jeg lige til Line for at få justeret ind igen. Når man har levet i kaos i nogle måneder og så lige pludselig er der slet ikke noget at forholde sig til, kan det godt give lidt op og nedture, men jeg vil sige at som dagene går, så bliver op- og nedturene erstattet af en mere konstant positiv energi dybt inde i mig selv.

Hvad tænker du om fremtiden?

Jeg har et positivt udsyn på fremtiden og er helt sikker på, at den bliver fantastisk. For nu er jeg overbevist om, at jeg kan få det som jeg gerne vil have det, bare jeg tager ansvar for mig selv. Rigtig mange knus – Majbritt 

 

Da jeg skrev min ansøgning til Line i efteråret 2013, følte jeg, at hun var min chance for at få et bedre forhold til mine to børn. Specielt mit forhold til min søn på syv år var meget anstrengt og jeg havde følelsen af, at mine børn ville have det bedre uden mig. Jeg var altid sur og højtråbende og havde svært ved at styre mit temperament. Jeg var bare ikke den mor, jeg gerne ville være!

Jeg havde brug for en ny måde at se tingene på og det må man sige, at jeg har fået. Før havde jeg en følelse af afmagt og vrede indeni, som stort set er forsvundet nu. Jeg havde givet mig selv offerrollen og var generelt meget negativ og så mange begrænsninger, istedet for muligheder. Line har lært mig at mærke efter, hvad der er godt for mig og så gøre det. Hun har lært mig, at jeg ikke kan FORVENTE noget af andre, men jeg kan ØNSKE mig noget. Det har gjort at mine forventninger og krav til andre, f.eks. min mand og søn, er blevet mindre og det har lettet “presset” oppe i mit hovedet.

Line har lært mig at tage ansvar for mig selv. Før var jeg slem til at udskyde de svære ting, istedet for at tage fat i dem og få det overstået. Nu får jeg gjort tingene lidt efter lidt, men stresser ikke over det jeg ikke får gjort. I stedet accepterer jeg, at jeg ikke får gjort alt på en gang, men ved at tage ansvar får jeg det gjort, når jeg er klar. Jeg tager ansvar for mit eget liv og vil jeg ændre noget, så må jeg starte med mig selv først.

Line og jeg taler sammen over Skype hver anden uge (til at starte med hver uge) og det giver mig noget at arbejde med hver gang. Som regel fortæller jeg om ting i mit liv, som jeg synes er svære at håndtere og Line coacher mig og giver mig ideer og redskaber til at takle mine udfordringer. Hun er altid meget positiv og glad, hvilket giver mig ny energi og mod på at fortsætte mit livsændrende forløb. Line er god til at lytte, men giver mig også modstand og får mig til at tænke over tingene på en ny og mere positiv måde. Som regel aftaler vi, hvad jeg skal øve mig på til næste gang. Lige efter vores snak føler jeg mig helt tom oppe i hovedet, men altid glad og sådan lidt høj i humøret. Efter kort tid begynder tankerne at komme tilbage og jeg glæder mig til at afprøve de metoder, som vi har snakket om.

For at tage del i et forløb som det jeg går igennem, skal man først og fremmest ønske forandringer i sit liv. Og være klar til at vende vrangen ud på sig selv! Det kræver, at man er 100% ærlig, ikke bare over for Line, men også overfor sig selv. Selv om jeg hele tiden har troet på, at jeg kunne få et bedre liv, så er jeg alligevel overrasket over hvor mange forandringer, jeg har været igennem på så kort tid. Specielt mit forhold til mine børn har forandret sig drastisk. Jeg er blevet bedre til at lytte til deres behov og ikke hele tiden styrer dem, bare fordi at jeg som voksen tror, at jeg ved bedst. Det allerbedste er dog, at jeg kan mærke, at de kan lide deres “nye” mor og vi har langt færre konflikter end før.

Jeg ser på mit forløb som en process, hvor jeg øver mig på at blive en bedre mor, og vigtigst af alt, øver mig på blive den mor, som jeg gerne vil være. Som altid når man skal lære noget nyt, så kræver det, at man øver sig og med tiden bliver man så bedre og bedre. Og selvom man har en dårlig dag, hvor alt føles lidt svært, så skal man bare blive ved med at øve sig. I enkelte situationer falder jeg tilbage til den “gamle” mor, som er sur og højtråbende, fordi jeg glemmer at bruge de teknikker, som Line har lært mig. Men jeg kommer hurtigt tilbage på sporet igen.

Fremtiden ser lys ud og jeg glæder mig et fortryllende forår og en lysende sommer sammen med mine to små læremestre. Og de svære ting i mit liv som ligger forude, dem tager jeg ansvar for og får afviklet på bedst mulig måde.

Synes du, som jeg gjorde, at rollen som mor er svær og uoverskuelig, så kan jeg kun anbefale dig at tage kontakt til Line. Du fortjener det bedste liv sammen med dine børn og det hele starter med dig!! – Louise

Line er meget kærlig og konkret i den måde, hun hjælper på. Hun taler hurtigt ind til sagens kerne og får spottet hvad mine konflikter med mit barn egentlig handler om.

Hun er skarp og præcis, men hele tiden med respekt for den sårbarhed, der ligger i at se på uhensigtsmæssige mønstre i ens forhold til sine børn. Jeg føler mig forstået og hjulpet på et dybt plan, og det gør processen videre frem med at ændre det, der ikke fungerer og tage ansvar for min del, så desto mere effektiv og hurtig.
Jeg fik mange konkrete råd og ideer med, som jeg nu bruger til at skabe en langt rarere hverdag for mig selv og min familie. Line er klart en øjenåbner af stor kaliber, hvis man er klar til at tage ansvar for sig selv. – Marie

Line har en fantastisk evne til at løfte og sprede lys. Hun gør det med en tilsyneladende lethed, megen humor og kærlighed. Når jeg har talt med Line, er jeg altid et nyt sted, hvor nye muligheder folder sig ud på smukkeste vis. Hendes livsglæde er smittende, og samtidig har hun den dybe klangbund man finder i mennesker, som er gået igennem store sorger. Måske fordi vi forstår, at når hun kunne dét, så kan jeg også transformere mine problemer. Line lyser vejen. – Birgitte

Jeg taler rigtig tit med Line om de udfordringer som jeg møder i mit liv være det sig med mine børn, mit ægteskab, på arbejdet……ja der er faktisk ikke noget jeg ikke har talt med Line om og hun formår altid at få mig til at se udfordringerne i mit liv som små projekter og som en gave.

Line har nemlig en unik evne til at få selv de største udfordinger til at synes overkommelige. En anden super vigtig ting jeg har lært af Line er at kunne grine lidt af mig selv når jeg ikke formår at håndterer mine udfordinger med kold vand i blodet og overskud, før i tiden ville jeg altid tage den negative hat på og “dunke” mig selv godt og grundigt i hovedet hvorefter jeg jo aldrig havde det særlig godt. Men nu har jeg heldigvis lært at alle udfordinger er en gave for det er når tingene er svære at jeg virkelig udvikler mig og dette kan jeg takke Line for.

Jeg nyder altid at tale med Line for hendes fantastiske energi er så smittende og hver gang vi har talt kan jeg mærke at jeg selv sprudler af energi og gå på mod til at takle verden. En af de ting jeg også værdsætter ved Line er at hun er en der tør at stille spørgsmålstegn ved indgroede overbevisninger. For bedst som jeg troede at det kunne ikke være anderledes så får jeg lige pludselig en masse inspiration til at kunne se tingene fra andre vinkler og få en bedre forståelse for at ikke alting blot er sort eller hvidt.

Det er svært kun at skrive få linjer om Line’s mange kvaliteter for der er bare så meget at skrive om. Line er en unik person men nogle helt unikke “skills”. Jeg er taknemlig for at Line er en del af mit liv for hun har bidraget stort til at jeg har det bedre med mig selv samt at jeg føler min livskvalitet er steget rigtig meget.
Maj-Britt

Line er for mig en tillidsfuld, autentisk & dynamisk kvinde som altid er villig til at vende hver en sten i vores bevidsthed, hun modtager mig med rummelighed og accept. Jeg kontakter Line blandt andet; når jeg sidder fast i noget i min egen udvikling og snakker med hende om forskellige muligheder for at komme videre. Det er yderst behagelig for mig da vores samtaler altid er uden at dømme og med en gode portion humor. Line har en unik evne til at se tingene på et meget bevidst plan og er åben for at dele sine egne erfaringer. Dette hjælper mig og sætter tingene i perspektiv i mit eget liv. Jeg er meget taknemmelig for mit kendskab til Line og den mulighed jeg har for sparring med hende, og vil stærkt anbefale hende til andre, som har brug for en autentisk coach/mentor – Beverley

 

Line er et forbillede for mig. Hun udstråler et stort overskud, en energi og rummelighed uden lige. Jeg bliver meget inspireret af Line på den måde, hun ser på livets udfordringer – At jeg skal turde at tage de udfordringer op, jeg støder på i livet og se dem som en læring i forhold til min personlige udvikling. Jeg føler, at Line giver mig mange redskaber til at nå de mål, jeg gerne vil i livet, og at jeg får den opbakning og tillid, som jeg har brug for, for at jeg tør springe ud i tingende – især de ting/mål, som umiddelbar virker urealistiske og uoverskuelige. Med Lines tro på mig selv som person og Lines positive syn på livet, som bestemt smitter af på mig, bliver de umiddelbare urealistiske og uoverskuelige mål i livet dog pludselig opnåelige! Line får mig til at se lyst og positivt på at meget kan lade sig gøre, når bare jeg tør drømme, reflektere, tager ansvar og ikke mindst handler på mine ønsker/mål for livet – Malene

Da jeg først kom i kontakt med Line, var det ved en tilfældighed, eller var det? Ihvertfald skete det på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg havde en masse spørgsmål og usikkerhed omkring mig selv, min familie, mit liv. Da jeg snakkede med Line var det helt naturligt og uden forbehold.
Dette blev så til en del samtaler, hvor jeg hurtigt blev klar over at det egentlig var mig selv som satte begrænsningerne for min videre udvikling, og for at få svar og klarhed over alle mine spørgsmål. Efter første session, havde jeg nok stadigvæk min tvivl om dette egentlig var noget for mig og om det ville være brugbart. Men jeg fortsatte, og heldigvis for det. Line ændrede måden hun coachede mig på, og gav mig nu nogle direkte værktøjer som jeg kunne bruge i mine kritiske situationer, eller når jeg følte mig usikker. De sidste par gange hvor jeg har set Line til en session, har jeg været ‘høj’ af en utrolig følelse af ‘lykke’. Jeg spekulerer tit på om dette er vedvarende, men det er det, hvis man vel og mærke fortsætter med at arbejde med sig selv. Ind i mellem ser jeg stadigvæk Line, lige for at få det hele bekræftet igen, og det hjælper utroligt.
Line som coach, og menneske, er så positivt og ægte, ingen tvivl. Det er også bekræftende at vide at Line selv har kæmpet for at være hvor hun er i dag. Hendes venlige og varme sind, er bestemt en ægte kvalitet, som gør hende til en fantastisk coach, en man virkelig kan åbne sig for, uden at føle sig udsat eller at grænser bliver overtrådt.
Dette forløb har ændret mig, mit liv og hele min Families ve og vel. Utroligt. – Heidi

Jeg startede hos Line for godt et år siden. Mine tanker var, at jeg havde brug for hjælp til at finde ud af, hvorfor jeg følte mig enormt presset hjemme. Jeg kunne ikke overskue selv de mindste ting, og det forventede jeg af mig selv, at jeg burde kunne! Jeg havde søvnproblemer og meget uro i kroppen om natten, så jeg følte mig altid træt. Knap to år tidligere havde jeg mistet et barn. Jeg var nu for kort tid siden vendt tilbage til arbejdet efter endt barsel. Jeg har 2 raske børn og mine forventninger til mig selv er, at jeg nemt skal kunne klare to børn. Jeg valgte i første omgang Line som coach, fordi hun også selv har prøvet at miste et barn. Jeg vidste hvilken sorg hun havde været i og kunne se, at hun nu er mor til tre levende børn og virker let, tilfreds og lykkelig. Mine negative tanker sloges med håbet om, at kunne opnå bare lidt af det Line har nu. Samtidig stillede jeg spørgsmål til mig selv, om det nu kunne passe? Heldigvis vandt troen på at kunne opnå bare lidt “lethed” over at forblive stresset. Lines eneste krav til mig var, at jeg skulle have lyst til arbejde mig selv ud af det og at jeg var åben. Min først opgave var, at jeg skulle skrive op, hvad jeg brugte min tid til og hvad jeg ønskede at bruge den til. Helt basalt, men ret så øjenåbnende. Der var mange af de ting Line spurgte om eller brugte, som jeg kendte fra mit arbejde. Jeg følte mig nogen gange en anelse dum, men erfarede hurtigt, at som den omsorgsperson jeg er, så havde jeg ikke lyttet til mig selv meget, meget længe. Det havde bare kørt derud af med at prøve at gøre det så godt for mine børn, min kæreste, i mit hjem og på mit arbejde. Line brugte egne eksempler til at guide mig. Det virkede tillidsopbyggende og trygt. Den kognitive tilgang Line brugte gav virkelig stof til eftertanke og var en fin metode til at arbejde mig væk fra de negative tanker over i de positive. At kunne arbejde mig ud stresset  ved at pejle mig ind på, hvad der virkelig betyder noget og hvordan jeg kan flytte mig i den retning. Det var kun mig selv, der kendte svarene. Den spirituelle del kom på senere. Her skulle jeg arbejde med at vende nag, bitterhed og gammelt had til noget, der kunne lægges bort eller tænkes positivt ud fra. Visualisering (lidt mindfulnessagtigt) af det jeg brændende ønskede mig for at jeg til sidst kunne mærke, at nu kunne jeg slippe Line og prøve på egen hånd. Håber virkelig andre får lyst til at prøve at finde deres vej med Line som mentor. Kan varmt anbefales. – Mie