GÅ TUR MED UDFORDRINGER

Vil du vise dine børn nye veje?IMG_4208

Når vi har børn og en partner i vores liv, så kan hverdagen nogle gange virkelig føles som kaos, med alle de behov, der skal tilfredsstilles og de følelser man skal tage sig af. Men, sådan behøver det ikke at være.

Jeg fik en fantastisk ansøgning fra en kvinde, som så fint satte ord på det jeg kan.

Hun ville gerne have min hjælp til, at få filtret sine “kluddermor” og “kællingeknuder” op, da hun selv synes at det var svært at bevare overblikket, i ønsket om at være mønsterbryder og vise sine børn nye veje…

FEDT tænkte jeg bare…vi skal nemlig ville bryde nogle mønstre, når vi vil andre veje.

Jeg bryder også mønstre, normer, regler, overbevisninger, og mine egne grænser (dem som ikke længere fungerer for mig) hver dag, for at få det familieliv som jeg ønsker mig. Og jeg elsker mit familieliv i dag, fordi det gør mit liv som mor og partner så simpelt og lige til at gå til…..

GÅ TUR MED UDFORDRINGER
Jeg skulle hente min søn Jonathan (6) til fødselsdag, og jeg tog den ene kilometer, der var på gå ben, for at hente ham. Jonathans ven og de andre drenge fra klassen blev hentet i bil, som jeg også sagtens selv kunne finde på.

Men jeg havde brug for frisk luft og jeg glædede mig til at hente Jonathan. Han var dog ikke så varm på ideen om at gå hjem som mig.

Mor det er snyd, de andre bliver kørt
jeg gider ikke gå
jeg har ondt i benet
det klør på foden
og han haltede som om han havde forstuvet sin fod og var ved at vælte flere gange.

IMG_3922

 

 

 

 

 

Som jeg siger til mine kunder: “DET HANDLER ALDRIG OM BØRNENE, men om hvordan du opfatter situationen” og jeg har efterhånden så meget styr på mig selv, at det er nemt for mig at gennemskue, hvad det er jeg skal lære af situationen.

Jonathan ligner de fleste voksne. Når vi ikke får det som vi ønsker i øjeblikket, så har vi lynhurtigt fokus på det som ikke fungerer, og det er altså ikke særligt hensigtsmæssigt.

Jeg kan selv huske da jeg var barn og jeg ikke kunne finde ud af mine lektier, så fik jeg så ondt af mig selv, at jeg blev vred på min mor, når hun ikke kunne hjælpe mig på LIGE PRÆCIS den måde jeg ville have hjælp på, og de mønstre tog jeg med mig op gennem mit liv og videre i mit forhold og i rollen som mor.

Det var netop det mønster jeg har skulle bryde, og som jeg i dag har brudt. Det kan jeg se, fordi det ikke længere trigger mig at Jonathan spiller den samme rolle som jeg selv gjorde engang, og i dag kan jeg sagtens kan stå i det, og vide hvad jeg skal gøre.

Nu kender jeg jo Jonathan rigtig godt.
Jonathan er en dreng som elsker at røre sig, men sagtens kan sidde stille når noget er spændende. Men at bruge sin krop, det elsker ham.

Han er fysisk stærk og laver de vildeste saltoer og spring på trampolinen, og hvis han sidder på skødet af mig og der er musik i baggrunden, sidder han og trommer på mig med hænderne.

Han kan heller ikke sidde stille i skolen og er i konstant bevægelse, og når læren/pædagogen siger: “vi må vist hellere får dig lært at sidde stille” så siger han: “ja det må jeg så hellere få lært”. Men jeg tror hellere han vil lære og udforske sin krop endnu mere.

Så jeg ved lige hvordan, jeg skal vende energien igen for ham. Men det første jeg gør er, at mærke efter om jeg i det hele taget har lyst til at gøre det, altså at bryde min egen grænse og løfte energien.

Det havde jeg. Ikke for at gøre Jonathan glad, for det ville være hårdt arbejde for mig, hvis jeg udelukkende gjorde det for ham, for det var jo ikke sikkert, at han var klar til skiftet som jeg var.

Så jeg tog springet fordi jeg havde lyst og forslog ham, om han havde lyst til at danse hele vejen hjem. Han kiggede på mig som om jeg var blevet tosset, det er som regel et ret godt tegn til, at jeg er på rette vej.

Jonathan går jo i skole og er allerede påvirket af alle de regler og normer der er i vores samfund og på skolen, så selvfølglig undrer han sig når mor bryder alle de regler, der er for at gå en tur.

Vi skal gå to og to
Vi skal holde i hånden
Helst ikke for mange svinkeærinder
Rask tempo for vi har en deadline

Han siger undrende: “jamen vi har jo ikke noget musik”. Jeg fandt min telefon frem og satte noget dansemusik på, som jeg kunne lide og begyndte at små-danse og nynne med.

Hvis jeg rammer plet med at være mig selv og ikke spille en rolle for at få ham med, så lykkes det altid. Jeg lever mig ind i situationen, danser og er helt ok med, at der kommer tanker som “mon der er nogen der ser mig?”.

Jeg kigger lidt rundt. Jonathan er begyndt at danse lidt dog med lidt modstand. Han kan helt sikkert mærke at jeg er glad, for han kigger begejstret på mig og han vil være med, vi pjatter, fjoller og griner. Altsammen varer det nogle få minutter

Vi kigger begge bagud og der kommer en mand løbende. Vi kigger på hinanden, griner, og sætter begge i løb og inden længe var vi hjemme.

DU SKAL IKKE GØRE SOM MIG
……..men gøre som jeg siger, hvis du vil have en nemmere og sjovere hverdag.

Vores udfordring med børnene og familielivet opstår fordi vi er bange for at mærke os selv og hvis der noget vores børn kan få os til at mærke, så er det netop at mærke os selv.

Det kræver mod og styrke ikke at flygte fra det vi mærker, og ikke at lægge ansvaret over på vores børn og partner, når vi oplever udfordringer. Men det sker hele tiden, fordi det er sådan vi er opdraget.

For nogen virker det fuldstændig ulogisk at kigge på sig selv, når vi nu synes at det er børnene der er problemet eller udfordringen, men det kan komme til at koste dyrt, for mister vi os selv, er sandsynligheden for at miste dem vi elsker, lige så høj.

Vil du også være med til at gå i mod strømmen og være mønsterbryder og vise dine børn nye veje?
Vil du også lære at forstå dine børn, afkode dem, vil du udvikle dig sammen med dine børn og opleve at du kan løfte dig ud af de tungeste og mest trælse situationer?

Er du klar til at tage 100% ansvar for dit familieliv, slippe alt det der ikke længere tjener nogen af jer?

Vil du have min hjælp og støtte til at vise dine børn nye veje, så ansøg om en Gratis session her…

Fill out my online form.
Use Wufoo templates to make your own HTML forms.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *