SLIP DEN DÅRLIGE SAMVITTIGHED

DSC_0069Jeg har kun haft de skønneste og mest kompetente sundhedsplejersker til mine børn, men jeg har ikke altid været enig med dem.

Da jeg havde helt små børn så oplevede jeg rigtig tit, at jeg rendte rundt med dårlig samvittighed, både før og efter besøg fra sundhedsplejersken, og jeg følte at jeg skulle forsvare mig selv og mine børn. Jeg følte mig sjældent god nok i hendes selskab, for hun var jo en fagperson.

Jeg ved jo godt, at hun gjorde sit arbejde på bedste vis. Men der var bare så meget jeg skulle gøre, og jeg følte mig presset til at leve indenfor normen og det perfekte familieliv.

I dag bruger jeg slet ikke kræfter på at skulle forsvare mig og børnene. I dag ved jeg bare, at INGEN ved hvad der er rigtig for mig, og kun mine børn ved hvad der er rigtig for dem. Jeg kigger på resultaterne og er jeg tilfreds, så finder jeg ro med det og er jeg ikke, så ændrer jeg det med det samme.

Der er ikke nogen perfekt måde at være en god forældre på. Vi er alle forskellige, har forskellige udfordringer, kompetencer, ambitioner og baggrund, og børnene er lige så forskellige, så ingen burde, eller vi burde ikke lade andre fortælle os, hvordan vi skal leve vores liv.

Nu har jeg været afsted med min datter Juliane (7) til sundhedsplejeske og jeg lagde virkelig mærke til, at alle de spørgsmål der blev stillet, det var alle frygtbaserede spørgsmål. Får dit barn dyrket motion nok? Og hvor mange timer? Hvad får hun at spise? Er det sundt? Hvor meget tid bruger hun på medier (computer, tv, iPad,)? Man kan næsten få helt sved i hænderne, om man nu er god nok, og om man nu lever op til kravene for en god forældre.

Vores sundhedsplejerske studsede over, at jeg havde skrevet 2 timer på til medier hver dag og hun synes det var ALT for meget. Mine børn er glade børn, de trives, viser følelser, udfordrer mig, er nysgerrige, motorisk med, kærlige og empatiske og deltager i næsten alt af lyst.

Under samtalen og de små test var Sundhedsplejersken imponeret over Julianes reaktionsevne og hendes motorik, men hun var bekymret for om 2 timer på medier ikke var for meget, i forhold til om hun nu ikke blev for passiv.

Det hænger ikke sammen i min verden, når Juliane faktisk er super velfungerende motorisk og har det rigtig godt.

Så hvis jeg skal prikke lidt til jer, så handler det sjældent om hvor meget tid de bruger på medier, deres kost eller motion, men mere om; TRIVES DU? OG ER DU TILFREDS I DIN HVERDAG? og har i det ellers godt?

Mellem dig og mig, så har Juliane udviklet sin hurtige reaktionsevne ved at spille Subway Surfers på sin iPad og derfor var hun hurtigere til at reagere, end sundhedsplejersken kunne følge med til…smiler.

At vi måske har brug for lidt hjælp, til at se hvordan det så er vi gerne vil leve og være sammen med vores børn, handler jo bare om, at vi ikke selv har lært at stole og tro på, at vi kan få det FULDSTÆNDIGT som vi ønsker det, og så bliver vi usikre når vi møder autoriteter og fagfolk.

Kig på jeres børn, har dit barn det godt, så glem alt om hvad du får at vide du skal gøre.

Hvis vi ønsker at ændre noget, så skal det ikke være ud fra frygt og hvad andre mener der er rigtigt, for det gør os usikre og giver os dårlig samvittighed. Dårlig samvittighed fordi vi ikke er os selv tro.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *